Laksewok med kokosmelk

Laksewok med kokosmelk
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Wok er utrolig enkelt, rens og kutt alt klart så er selve stekingen mye enklere og du får et perfekt resultat! Denne wokken er innsendt av Silje Lilleås i 2011.

Ingredienser

  • 300 g laksefilet
  • 0,5 dl maismel
  • 1 rødløk
  • 2 gulrøtter
  • 0,5 squash
  • 3 vårløk
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 dl vann
  • 0,5 fiskebuljongterninger
  • 2 ss soyasaus
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 cm ingefær

Slik gjør du

  1. Skyll, rens og del opp grønnsakene i fine staver. Kutt fisken i tynne biter. Snu fiskebitene i maismel, rist av overflødig mel.
  2. Varm litt olje i en wok eller en stekepanne med høy kant og stek fisketerningene gylne. Dryss litt salt og pepper og legg dem til sides.
  3. Wok løk, gulrot, squash og vårløk/purre i et par minutter.
  4. Bland inn kokosmelk/vann, fiskebuljongterning, soyasaus, hvitløk, ingefær og eventuelt chili. Kok opp.
  5. Legg i fisketerningene og la dem bli gjennomvarme.