Laksesuppe med fennikel og tomat

Laksesuppe med fennikel og tomat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Denne laksesuppen med fennikel og tomat kommer med lykkegaranti – prøv den!

Ingredienser

  • 500 g laks
  • 30 g smør
  • 3 stk sjalottløk
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 fennikel
  • 1 dl eplejuice (eller hvitvin)
  • 6 dl vann
  • 2 stk terninger med fiskebuljong
  • 4 ss tomatpure
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 knivsodd cayennepepper
  • 3 dl kremfløte
  • 1 stk rød paprika
  • 1 boks cherrytomater
  • 1 sitron (bruk saften)
  • salt og pepper
  • dill, til servering

Slik gjør du

  1. Smelt smøret i en stor gryte. Del sjalottløken i båter og grovhakk hvitløken. Strimle fennikel og putt alle grønnsakene i gryten. Surres under omrøring i noen minutter til løken mykner. Hell i eplejuice og la alt koke opp. Tilsett vann og buljong og la det småkoke i ca 5 minutter.
  2. Ha i tomatpuré og krydder, rør godt sammen og tilsett deretter fløten. Kutt paprikaen i strimler og del disse på tvers. Cherrytomatene deles og tilsettes suppen. Smak til med sitron, salt og pepper.
  3. La alt trekke på lav varme mens du skjærer laksen i grove terninger. Legg i fisken og la den trekke i suppen i 10 minutter under lokk. Serveres med fersk dill.