Lakseburger

Lakseburger
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Laks er godt i alle slags former!

Ingredienser

  • 500 gr laks
  • 4 vårløk
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 neve frisk dill
  • 1 eggehvite
  • salt og pepper
  • 0,5 stk sitron, press ut saften
  • 4 stk rundstykker
  • 2 ss majones
  • 1 dl lettrømme
  • 2 ts wasabi
  • 1 stk grønt eple
  • 50 gr spinat
  • 0,5 stk fennikel
  • dill
  • gressløk

Slik gjør du

  1. Bruk en mikser eller kjøkkenmaskin til lakseburgerne. Mos fiskekjøttet grovt sammen med sennep, eggehvite, sitronsaft, salt og pepper. Finhakk vårløk og dill, rør det forsiktig inn i fiskeblandingen. Form 4 burgere av laksen, fukt hendene så går det lettere. Stek i nøytral olje i ca. 5-10 min i varm panne.
  2. Del og rist brødet. Bland sammen majones, lettrømme, wasabi, salt og pepper. Bruk en skarp kniv eller mandolin og skjær fennikel og eple i tynne skiver. Smør wasabikremen på brødets bunn. Fordel grønnsakene og fisken over. Servér med fersk dill, gressløk og wasabikrem.