Laks og scampi på spyd med lun kesamsalat

Laks og scampi på spyd med lun kesamsalat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
En lekker og god middagsrett. Du bestemmer selv hvor hot du vil ha den.

Ingredienser

Laks og scampi på spyd med lun kesamsalat

  • 12 stk rå scampi
  • 700 g laksefilet

Marinade

  • skall og saft av 1 stk lime
  • 1 ss olje
  • 3 ts tikka masala saus/curry paste
  • 3 båt hvitløk
  • 2 ss ingefær

Saus

  • 1 skall av scampiene
  • 2 ts smør
  • 4 dl fiskebuljong
  • 0,5 beger kesam original

Slik gjør du

  1. Marinade: Ha finrevet skall av en lime og saften i en middels stor bolle. Tilsett olje, tikka masala currypaste (her finnes det mange typer og merker på markedet. Start gjerne med en mild type), finhakket hvitløk og ca 2 cm finraspet ingefær. Rør det hele godt sammen.
  2. Rens scampiene og lag et snitt langsmed ryggen slik at du kan fjerne den sorte strengen. Ha rensede scampi (husk å ta vare på skallet til sausen) og laks, i terninger på ca 3 x 3 cm, i marinaden.
  3. La scampi og laks stå i marinaden på kjøkkenbenken i ca ½ time eller i kjøleskap i noe lengre tid.
  4. Skrap av overflødig marinade, og tre laks og scampi på grillspyd. Stekes i 10 minutter, midt i ovnen, på 200 ºC.
  5. Saus: Tilsett finhakket løk og skallet av scampiene i en kjele med smør og la det surre på middels varme til løken er blank og myk, og scampiskallet har endret farge.
  6. Tilsett fiskebuljong og det som er igjen av marinaden. La det hele stå og småkoke i ca 5 minutter. Sil kraften og ha den tilbake i kjelen. La den få et raskt oppkok. Ta kjelen av varmen og tilsett kesam under omrøring like før servering. Sausen serveres lun til grillspydet med ris og kokte eller stekte grønnsaker.
  7. Oppskrift er hentet fra melk.no