Laks med sennepssaus og hasselbakte poteter

Laks med sennepssaus og hasselbakte poteter
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Norge er verdenskjente for sin gode laks. I Tromsø finner du noen av Norges beste lakseelver. Her er en måte å servere laksen på, en varm middagsvariant. Dette er en rett som passer til fest og her med Hasselback poteter.

Ingredienser

  • 720 g laksefilet. uten skinn og bein
  • 60 g salt
  • 40 g sukker
  • 7 stk potet
  • 2 dl hasselnøtter
  • 1 dl smør
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 stk egg
  • 1 dl hvitvin. tørr
  • 1 ts sitron
  • 2 ts sennep
  • 0,5 ts worcestershiresaus
  • salt
  • kajennepepper
  • 2 ss dill. frisk
  • 1 ss eple. grønt
  • 1 stk reddik
  • løkringer. friterte
  • dill. frisk

Slik gjør du

  1. Bland sukker og salt og fordel over laksen. La den ligge i 1 time. Rist hasselnøtter i ovn på 175 grader i 15 minutter, gni dem i et kjøkkenklede for å fjerne skall. Hakk dem i en foodprossesor eller med kniv. Skjær potetene i 3 mm tykke skiver nesten igjennom. Vend dem først i smeltet smør og deretter i hasselnøtter.
  2. Bak potetene i ovnen på 155 grader i 20 minutter.
  3. Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med kjøkkenpapir. Skjær fisken i serveringsstykker og stek disse med skinnsiden ned i smør og solsikkeolje til fisken er ferdig.
  4. Pisk sammen alle ingrediensene til sausen unntatt finhakket dill. Smak til med salt og kajennepepper. Tilsett dill når sausen er ferdig pisket.
  5. Skjær eple i små terninger og reddik i tynne skiver og server den stekte fisken med toppingen over, poteter og sennepssaus ved siden av.