Laks med sellerimos og sesampoteter

Laks med sellerimos og sesampoteter
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Laks er sunt og godt, og med denne oppskriften har du et spennende tilbehør til fisken.

Ingredienser

  • 600 g sellerirot
  • 2 dl 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 0,5 ts salt
  • 4 laksefileter
  • Salt og pepper
  • 300 g mandelpoteter. ferdigkokt og skrelt
  • 1 dl hvetemel
  • 1 egg. sammenvispet
  • 1 dl sesamfrø
  • 0,5 liter olje (solsikke- eller rapsolje)

Slik gjør du

  1. Del selleriroten i små terninger og kok dem møre i vann og litt melk. Mos sellerirot, melk og smør til puré i en kjøkkenmaskin. Smak til med salt og pepper.
  2. Trill poteter i mel, dypp dem først i egg og så i sesamfrø. Ha olje i en gryte og stek dem i 2-3 min. til de er gylne. Krydre med salt og pepper.
  3. Stek laksen i en varm panne til den nesten er helt gjennomstekt. Servér med grønnsaker som asparges, litt dill og en sjysaus.