Laks i form

Laks i form
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Dette er en smakfull fiskerett for hele familien. Så lettvint og så godt!

Ingredienser

  • 800 g laksefileter uten skinn og bein
  • 1 purre
  • 1 rødløk
  • 7 poteter
  • 3 gulrøtter
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • tørket salvie, estragon eller timian
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Skjær purre og løk i skiver, og poteter og gulrøtter i små terninger. Legg grønnsakene i ildfast form, hell over olivenolje og krydre.
  2. Stek grønnsakene møre i forvarmet ovn på ca 200°C i cirka 15 minutter.
  3. Legg laksen i porsjonsstykker oppå grønnsakene, og stek videre i cirka 10 minutter til fisken er gjennomstekt.
  4. Tips: Grønnsakene kan kuttes opp og legges i kaldt vann kvelden i forveien og settes kjølig, så sparer man tid neste dag. Serveres med flatbrød eller grove rundstykker.