Kyllingspyd med eple og pastasalat

Kyllingspyd med eple og pastasalat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Enkel og eksotisk rett med eple og kylling på spidd. Søt chilisaus, yoghurt og pastasalat er nydelig tilbehør. Husk at grillspidd i tre må bløtlegges minst 30 minutter før bruk.

Ingredienser

Kyllingspyd med eple og pastasalat

  • 3 Epler. faste/røde
  • 4 Kyllingfileter
  • 3 ss TineSmør
  • 1 ts Salt
  • 0,5 ts Pepper. nykvernet
  • 5 ss Søt chilisaus

Saus

  • 3 dl matyoghurt
  • 2 hvitløksbåter
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss sweet chilisaus

Slik gjør du

  1. Husk at grillspidd i tre må bløtlegges minst 1/2 time før bruk.
  2. Skyll både epler og kyllingfileter og tørk dem med husholdningspapir. Skjær dem i store terninger, kjernehus fjernes fra eplene.
  3. Varm en stor stekepanne over moderat varme. Tilsett smør. Når smøret bruser, tilsettes eple- og kyllingbiter, ikke for mange i pannen på en gang. Dryss salt og eventuelt pepper eller karri over. La steke til bitene begynner å få litt farge.
  4. Grillspidd: Trespiddene legges i kaldt vann. Stekeovnen varmes opp til 175 grader. Træ kylling og eple på spidd. Legg dem i en ovnspanne/ildfast form. Drypp eller pensle spiddene med chilisaus. La stå i ovnen i ca. 5 minutter, til kyllingen er så vidt gjennomstekt.
  5. Saus: Bland matyoghurt med hvitløk og salt. Hell den i en serveringsskål. Drypp søt chilisaus over.
  6. Servering: Server kyllingspiddene med sausen til. Ved siden av smaker det godt med nudler og limebåte. Pynt gjerne med litt frisk koriander eller annet grønt.