Kyllinglasagne

Kyllinglasagne
5 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Lasagne er en vinner for hele familien. Her er en variant med kyllingkjøttdeig.

Ingredienser

  • 600 gr kyllingkjøttdeig
  • 1,5 ts olivenolje
  • 1 stor løk
  • 1,5 vann
  • 1 boks tomater hakkede
  • 3 ts buljong
  • 1 ts oregano
  • pepper
  • salt
  • 3 ss hvetemel
  • 9 dl melk
  • 100 g revet lettere gulost
  • 0,5 ts muskatnøtt malt
  • 9 lasagneplater
  • 1,5 dl revet lettere gulost

Slik gjør du

  1. Brun kyllingkjøttdeigen i en panne med olje. Finhakk løken og ha den i.
  2. Hell i vann, hermetiske tomater og buljong/kyllingfond. La det småputre til sausen tykner, og smak til med krydder.
  3. Ostesaus: Lag jevning av melet og litt av melken. Kopp opp resten av væsken og rør i jevningen. Ha i osten og la sausen koke i 5 minutter under omrøring til den tykner. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.
  4. Legg kjøttsausen, ostesaus og lasagneplater lagvis i en liten ildfast form (gjerne en brødform). Dryss over revet ost til slutt. Sett formen midt i stekeovnen, og stek den ved 200 grader i 35-40 minutter. Server gjerne salat til.