Kyllinggryte med tomat, paprika og fennikel

Kyllinggryte med tomat, paprika og fennikel
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Dette er en saftig gryte med mye smak.

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 2 fedd hvitløk
  • Salt og pepper
  • olje til steking
  • 1 rød chili
  • 2 rødløk
  • 2 paprika
  • 1 liten fennikel
  • 1 ss revet ingefær
  • 4 hermetiske tomater
  • 1 stilk rosmarin
  • krydderurter til pynt, gjerne frisk persille

Slik gjør du

  1. 1. Del kyllingen i lår og bryst. Del lårene i overlår og klubbe, og del brystene i to. Krydre alle stykkene med salt og kvernet pepper.
  2. 2. Finhakk hvitløken og skjær renset chili i tynne strimler. Rens og del løken i kløfter og paprikaene og fennikelen i grove biter.
  3. 3. Varm olje i en gryte og legg i kyllingstykkene med skinnsiden ned. Stek til skinnet blir sprøtt og gyllent før du snur stykkene og bruner dem på den andre siden. Legg kyllingen til side og hell ut resten av stekefettet.
  4. 4. Tilsett en skvett ny olje og stek løk, paprika og fennikel over middels varme til alle grønnsakene blir myke og gylne. Tilsett hvitløk, ingefær og chili underveis. Ha i de hermetiske tomatene, krydre med salt og pepper og la alt få putre sammen i et par minutter.
  5. 5. Legg kyllingen tilbake i gryten sammen med rosmarin. La det hele surre videre halvveis under lokk i ca. 30 minutter.
  6. 6. Smaker godt med stekte poteter eller ris til.