Kyllingform med paprika, potet og sitronsmør

Kyllingform med paprika, potet og sitronsmør
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Smakfull kyllingform! Lårfilet av kylling med paprika, poteter og sitronsmør. Supergodt!

Ingredienser

  • 600 g kyllinglårfilet
  • smør og olje til steking
  • 5 poteter
  • 6 hvitløksfedd
  • 3 røde paprika
  • 1 gul løk
  • 0,5 rød chili
  • 2 ss olivenolje
  • 1 sitron
  • 1 salt og pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 °C. Vask poteter og paprika. Del potetene i grove biter. Paprikaene deles i to og kjernehusene fjernes. Del løken i store båter. Skrell hvitløk og knus feddene med knivens bakside eller bruk dem hele. Finhakk chili. Fordel alt i en ildfast form og hell over olivenolje. Stek i 15 minutter. Brun kyllingen på høy varme i en panne. Ta ut formen og rør rundt og fordel kyllingen oppå. Krydre med salt og pepper. Press over saften fra en sitron og la skallet steke med resten i ytterligere 10 minutter. Fjern skallet før servering.
  2. Mens formen står i ovnen, lager du smøret. Ha smør i en bolle. Rasp skall fra en sitron i smøret og press i sitronsaft etter smak. Saften fra en halv sitron pleier å være nok. Smak til med salt, hvit pepper og finhakket persille.