Kyllingfilet med eksotisk mangosaus

Kyllingfilet med eksotisk mangosaus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Mango har en helt utsøkt smak, og kalles med rette fruktenes dronning. Denne eksotiske mangosausen laget med pasjonsfrukt, fløte og litt konjakk bør du bare prøve i en festlig anledning!

Ingredienser

  • 1,5 stk kyllingfilet pr person
  • 3 ss chilisaus
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts vineddik
  • 1 ts worchestersaus
  • 1 ss olje
  • litt salt og pepper
  • 1 stk mango
  • 2 stk pasjonsfrukter
  • 3 ss konjakk el. appelsinsaft
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 dl kremfløte
  • 0,5 ts sukker
  • 0,3 ts tabasco

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene til chilipensling.
  2. Skrell mangoen og del i småbiter. Del pasjonsfrukten og skrap ut fruktkjøttet. Ha alt i en kjele sammen med konjakk/appelsinjus. La det småkoke/trekke på svak varme til fruktkjøttet er mykt. Ha i buljong, kremfløte og tabasco og la det småkoke noen minutter til. Kjør sausen glatt i en hurtigmikser/stavmikser. Sil sausen og smak til med salt og kvernet pepper.
  3. Stek kyllingfiletene i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Ha på pensling, legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter. Pensle på nytt.
  4. Skjær filetene i pene skiver og server med lettkokte grønnsaker og saus, ris eller poteter. Pynt med litt salat.