Kylling- og kamskjellspidd

Kylling- og kamskjellspidd
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Vi kaller det gjerne surf and turf når kjøtt og sjømat kombineres. Her er kylling og kamskjell forent i et lekkert spidd med en enkel peanøttsaus du lager selv.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 12 stk kamskjell
  • 8 skive slangeagurk
  • 4 stilk bladpersille
  • 2 ss rød karripasta
  • 4 dl kokosmelk
  • 3 ss sukker
  • 2 ss tamarindsaus
  • 4 ss grovt peanøttsmør
  • 2 ss hakkede peanøtter

Slik gjør du

  1. Del kyllingfiletene opp i passe biter, krydre med salt og pepper. Stek dem på middels varme med litt olje, til de er gjennomstekt 3-4 minutter.
  2. Kamskjellene stekes raskt i panne med 2 ss olje, 1-2 minutter, dryss over litt salt og pepper.
  3. Træ kyllingbitene og kamskjellene på en trepinne med agurkskiver og bladpersille. Serveres sammen med peanøttsaus og noen båter med lime.
  4. Peanøttsausen lages ved å koke kokosmelk og karripasta i 10 minutter før du tilsetter sukker og tamarindsaus. Trekk kjelen til siden. Rør inn peanøttsmør og hakkede peanøtter og kok opp og la det småkoke i et par minutter. Avkjøl.
  5. Tips Vil du legge kylling- og kamskjellspiddene på grillen kan det være en idé å steke kyllingbitene på forhånd og la kamskjellene være rå. Kamskjellene trenger bare et øyeblikk på grillen før de er ferdige, og da rekker kyllingkjøttet å bli passe varmt når spiddet er klart til servering.