Kremet suppe med løk og sopp

Kremet suppe med løk og sopp
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
En fyldig og god suppe er tingen på en kald dag.

Ingredienser

  • 1 l sopp
  • 1 løk
  • 2 ss smør
  • 2 dl matfløte
  • 8 dl kjøttbuljong (evt. laget på buljongterninger)
  • 4 ss sherry (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Surr biter av sopp og løk i smør uten at det tar farge. Tilsett fløte og la det trekke noen minutter på svak varme. Spe med buljongen og la det trekke til soppen er myk.
  2. Tilsett evt. litt maisenna for å få suppen tykkere. Smak til med salt og pepper og tilsett evt. sherry.
  3. Servér suppen varm, gjerne med strimler av purre og noe sopp. Gratinerte pitabrød smaker godt til.