Kremet grønnsaksuppe

Kremet grønnsaksuppe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

< 20 min
Med hønsebuljong som basis kan man lage en god, hjemmelaget suppe med grønnsaker og en liten skvett kremfløte. Eggeplommene tykner suppen.

Ingredienser

  • 6 stk potet
  • 12 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 stk gulrot
  • 0,5 stk knollselleri (sellerirot)
  • 100 g dypfryste erter
  • 2 stk eggeplomme
  • 0,5 dl kremfløte
  • 2 ss frisk kruspersille

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og skjær dem i skiver. Kok dem i hønsebuljong i ca. 10 minutter.
  2. Rør sammen smør og hvetemel og visp det inn i suppen under stadig omrøring.
  3. Riv gulrøttene og skjær selleriroten i små terninger. Ha det i suppen sammen med erter. La suppen småkoke noen minutter. Smak den til med salt og pepper.
  4. Pisk sammen eggeplommer og fløte og bland inn et par skjeer av suppen. Hell eggeblandingen i suppen og rør godt. Pass på at suppen ikke koker. Egg tykner suppen og gir den en fyldig smak.
  5. Dryss over finklippet persille ved servering. Rundstykker eller brød er godt til suppen.