Kotelett med ny vri

Kotelett med ny vri
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

< 20 min
Spennende tilbehør som bulgursalat, selleri, vårløk, eple og fetaost løfter denne retten til himmels.

Ingredienser

Marinerte svinekoteletter

  • 4 stk svinekoteletter
  • 1 dl eplemos
  • 3 ss olivenolje
  • 2 cm bit av ingefær
  • 0,5 stk sitron (saft og skall)
  • 1 klype salt
  • 1 klype hvit pepper

Salat

  • 4 dl bulgur (eller fullkornris)
  • 0,5 stk selleri
  • 4 stk vårløk
  • 1 stk grønt eple
  • 1 pakke fetaost
  • 1 klype nykvernet sort pepper
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Bland sammen eplemos, olje og skall og saft fra 1/2 sitron. Finhakk ingefær og ha den i. Bland godt sammen. Tilsett salt og pepper
  2. Grill kjøttet på høy varme, ca. 5 minutter på hver side. Under grillingen pensler du på marinade på begge sider
  3. Tips! Grillet eple smaker også godt til denne retten
  4. Kok bulgur etter anvisning på pakken
  5. Finhakk selleri og vårløk. Skjær eplet i skiver. Bryt store biter av osten og dryss over pepper og litt olivenolje. Bland sammen
  6. Dersom du ikke får tak i bulgur kan du godt bruke pasta eller fullkornsris