Kokt torsk med bacon og gulrotstuing

Kokt torsk med bacon og gulrotstuing
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Kokt torsk er en enkel og smakfull julerett, spesielt med bacon og gulrotstuing

Ingredienser

Kokt torsk med bacon og gulrotstuing

  • 800 g torsk
  • 1 l vann
  • 1 dl salt
  • 150 g bacon
  • poteter

Gulrotstuing

  • 500 g gulrot
  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 4 dl melk

Slik gjør du

  1. Rør sammen kaldt vann og salt, legg i fisken, la den ligge i 20-30 min. Skyll av.
  2. Sett poteter over til koking.
  3. Skjær bacon i små biter som stekes langsomt, til fettet renner ut.
  4. Skrell gulrøtter og skjær dem i terninger som kokes knapt møre, i lettsaltet vann.
  5. Smelt smør i kjele, rør inn mel og spe med melk, til en tykk, klumpfri saus. Smak den til med salt, pepper og muskat. Rør inn kokt, avrent gulrot.
  6. Kok opp usaltet vann i en stor kjele. Legg i fiskeskivene og gi vannet et oppkok. Trekk kjelen fra varmen, legg på lokk. La stå til fiskekjøttet kan løsnes fra beina, det tar 5-10 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskeskivene.