Klassisk bløtkake

Klassisk bløtkake
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Bak denne herlige bløtkaken med bær til sommerfestlighetene! Akkurat nå er bærene på sitt beste; friske, søte og fulle av masse gode næringsstoffer.

Ingredienser

  • 6 stk egg
  • 150 g sukker
  • 50 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 12 dl kremfløte
  • 1 pk vaniljekrem
  • bringebærsyltetøy

Slik gjør du

  1. Sukkerbrød: Gir to former a 22 cm. Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren i springformene, med bakepapir i bunnen.
  2. Stek sukkerbrødene midt i forvarmet ovn på 175 C° i 25- 30 minutter. Avkjøl bunnene helt og del begge i to lag.
  3. Pisk kremen stiv, legg lagvis sammen med vaniljekrem og syltetøy.
  4. Dekk kaken med krem til slutt, og sprøyt pent mønster rundt kaken med glatt- eller stjernernetyll. Pynt kaken etter ønske med f.eks friske bær.