Kjøttkaker med ratatouille

Kjøttkaker med ratatouille
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Vi gjør oppskriften lett og bruker ferdige kjøttkaker, men legger litt mer kreativitet i tilbehøret. Ratatouille og saltpoteter smaker ut merket sammen med kjøttkaker.

Ingredienser

  • 1 pk Kjøttkaker
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 1 rød paprika
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 kg poteter
  • 3 dl salt

Slik gjør du

  1. Finkutt løk og hvitløk. Skjær opp alle grønnsakene i små terninger. Varm opp matolje i en kjele. Ha i løk og hvitløk og la dette surre på middels varme til løken er blank.
  2. Tilsett grønnsaksterningene i kjelen med hvitløk. La dette småkoke i 15-20 minutter. Smak til med salt og pepper.
  3. Tilsett 1 liter vann, salt og potetene i en kjele. Kok potetene under lokk med skallet på til de er møre. Hell av vannet og legg potetene over på et fat. La dem dampe seg tørre. De ferdige potetene må ikke tildekkes, for da renner saltlaget av.
  4. Varm opp kjøttkakene i ovnen eller i en stekepanne med olje.