Kjøttboller med pasta

Kjøttboller med pasta
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Pasta og kjøttboller er en stor favoritt, spesielt blant de yngre. Bruk ferdige kjøttboller eller lag dine egne.

Ingredienser

Kjøttboller

  • 500 g kjøttdeig av svin ca.
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 båt hvitløk hakket
  • 2 ss bladpersille hakket
  • 2 ts sitronskall revet
  • 1 stk egg
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk rød chili i ringer

Pasta

  • 250 g pasta penne
  • 1,5 l vann ca.
  • 1 stk brokkoli
  • 2 stk italiensk krydderbuljong eller annen krydderbuljong
  • 0,5 stk sitron Saften av
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Bland krydder og sitronskall godt inn i kjøttdeigen sammen med egg. Form små kjøttboller med en teskje, og stek dem fint gylne sammen med litt chili.
  2. Kok pasta i urtebuljong og tilsett brokkoli i buketter de tre siste minuttene av koketiden. Sil av vannet, tilsett sitronsaft og olje, nykvernet pepper og kjøttbollene med chili.
  3. Server med brød og gjerne litt revet parmesan.
  4. Oppskrift fra matprat.no