Kålsalat med marinert ost

Kålsalat med marinert ost
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
En herlig middagssalat hvor vi har bladet forskjellige sorter kål og salat, og toppet den med serranoskinke, marinert ost og krutonger. Godt brød til, og middagen er servert.

Ingredienser

Kålsalat med marinert ost

  • 0,3 stk hodekål
  • 250 g grønnkål
  • 0,3 stk pak choy
  • 0,5 pk ruccula
  • 0,5 stk radicchio rosso
  • 0,5 stk friséesalat
  • 1 pose bønnespirer
  • 10 stk cherrytomat, gul
  • 1 stk rød paprika
  • 0,5 stk slangeagurk
  • 0,5 stk rødløk
  • 100 g serranoskinke
  • 100 g hvitost

Marinade

  • 1,5 dl olivenolje
  • 2 båt hvitløk finhakket
  • 2 stk vårløk
  • 5 blad frisk løpstikke
  • 1 ss frisk oregano hakket
  • 1 pk brødkrutonger

Slik gjør du

  1. Begynn med å marinere osten. Blandd sammen olivenolje, finhakket hvitløk, finhakket vårløk, løpstikke og hakket frisk oregano. Skjær osten i små biter og ha oppi marinaden natten over.
  2. Finsnitt pak choy, hodekål og grønnkål. Riv salat i mindre biter. Skjær cherrytomat i to og paprika, agurk og rødløk i små terninger. Bland alle grønnsakene godt sammen.
  3. Tilsett serranoskinke i tynne skiver og den marinerte osten. Strø over brødkrutonger. Tilsett litt av oljen fra osten, og server salaten straks, gjerne med hvitløksbrød eller annet godt brød.
  4. Oppskrift fra frukt.no