Kalkunfilet med smak av sitron

Kalkunfilet med smak av sitron
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Saftig kalkunfilet med smak av sitron, en spennende variant.

Ingredienser

  • 750 g Kalkunfilet
  • 1 dl Bladpersille. hakket
  • 1 fedd Hvitløk. hakket
  • 3 ss Smør
  • 2 dl Vann
  • 1 Buljongterning. høns
  • 2 dl Appelsinjuice
  • 1,5 ts Maisenna
  • 2 dl Hasselnøttkjerner. grovhakket

Slik gjør du

  1. Bland ingrediensene til sitronsmøret og klapp det jevnt over fileten. Legg den i en ildfast form og sett den i ovnen. Stek til fileten har en kjernetemperatur på 68 °C. Pensle over med stekesjyen under stekingen. La fileten hvile ca. 10 minutter.
  2. Lettkokte grønnsaker, for eksempel grønn asparges eller aspargesbønner, brokkoli og gulrot smaker godt ved siden av kalkunfileten.
  3. Saus: Sil eventuelt stekesjyen før den helles i en kjele. Tilsett vann og buljong og gi det et oppkok. Tykne med litt maisenna utrørt i appelsinjus. Tilsett litt hakket persille og eventuelt appelsin/sitronskall. Trekk sausen fra varmen og visp eventuelt inn litt smør. Tilsett hakkede hasselnøttkjerner.
  4. Potetmos: ca. 1 kg skrelte mandelpoteter 100 g smør salt kvernet pepper Kok potetene i vann uten salt. Hell av vannet og damp potetene. Ha i smør, mos potetene og smak til med salt og pepper.