Kalkun i kokosmelk med lime og ingefær

Kalkun i kokosmelk med lime og ingefær
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Kul kalkun! Prøv kalkun i smakfull asiatisk drakt med kokosmelk, lime og ingefær. Serveres med fersk koriander og nudler. Nam!

Ingredienser

  • 1 kalkunfilét
  • 3 ss olje
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 rødløk
  • 1 rød paprika
  • 0,5 brokkoli
  • 1 bit ingefær
  • 4 ss red curry paste
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 ml matfløte
  • 2 ts sukker
  • 2 lime, skall og saft
  • salt og pepper
  • frisk koriander
  • cashewnøtter
  • nudler tilpasset antall personer du lager til

Slik gjør du

  1. Skjær kalkunen i tynne strimler. Varm opp olje i en stor stekepanne eller teflongryte. Stek kjøttet på høy varme. Ta ut kjøttet og legg det i en bolle.
  2. Ha finhakket hvitløk, ingefær og chili i gryten og stek det lett. Ha i red curry paste, litt ekstra olje og rør rundt. Del løk og paprika i store båter, brokkoli i små buketter og legg det i gryten.
  3. La alt steke litt før du har i kokosmelk og fløte. Gryten skal småkoke litt slik at væsken reduseres noe. Ha sukker, limeskall- og saft i gryten og smak til med salt og pepper. Legg kalkunkjøttet tilbake i gryten og varm opp. Servér kalkungryten med nudler, frisk koriander og panneristede cashewnøtter.