Juletorsk

Juletorsk
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
En fersk juletorsk bringer høytiden inn på bordet. Det rene hvite fiskekjøttet som skiver seg på tallerken skaper forventninger om matgleden som venter.

Ingredienser

Juletorsk

  • 200 g torsk pr pers
  • 3 dl olivenolje
  • skall av 1/2 appelsin
  • 4 nellikspiker
  • 6 Skiver frisk ingefær
  • 10 svarte pepperkorn
  • 6 stjerneanis
  • 3 laurbærblader

Hasselback poteter

  • 2 poteter til hver
  • 100 g smør
  • Salt og pepper

Rotfruktpurè

  • 1,2 kg kålrot
  • 600 g gulrot
  • 3 sitronskiver
  • rosmarin
  • 200 g smør
  • 2 dl matfløte
  • Noen dråper sitronsaft

Baconterninger

  • 300 g baconterninger
  • 50 g smør

Rødvinsaus

  • 1 grovhakket hvitløkbåter
  • 2 grovhakkede sjalottlløk
  • 2 ts sukker
  • 1 ss olje til steking
  • 5 dl Syrah rødvin
  • 150 g smør til montering
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Dryss salt på fisken og la den ligge i 10 minutter. Skyll den godt i kaldt vann og tørk den.
  2. Sett stekeovnen på 150 grader. Hell olivenolje og krydder i en ildfast form. Legg fisken i med skinnsiden opp og bak den i ovnen på 150 grader i 15-20 minutter. Dra av skinnet og server.
  3. Nå vil torsken ha en fin konsistens og milde kryddertoner som det smaker jul av.
  4. Oppskrift fra godfisk.no