Juletapas

Juletapas
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Prøv spekemat med spennende tilbehør i julen!

Ingredienser

  • Fenalår og pæreskinke til fire personer
  • Flatbrød

Timiansennep

  • 0,5 dl grov sennep
  • 0,5 ts sort pepper
  • 1 kvist timian

Potet- og eplesalat

  • 6 kokte poteter
  • 2 epler
  • 0,5 rødløk
  • 0,5 dl lettrømme
  • 3 ss majones
  • 1 ss sitronsaft
  • Salt
  • Pepper

Snøfriskkrem

  • 1 boks Snøfrisk
  • 0,5 potte gressløk
  • 2 ss lettrømme

Slik gjør du

  1. Skjær opp skinke og fenalår og fordel utover en fjøl eller et stort fat, sammen med timiansennep, Snøfriskkrem og potetsalat. Pynt gjerne med friske urter og eplebåter.
  2. Bland sennep, pepper og finhakket timian i en liten skål.
  3. Skjær kokte poteter og epler i mindre skiver. Finhakk rødløken. Bland sammen rømme, majones, sitronsaft, salt og pepper i en bolle. Ha i poteter, eple og rødløk og bland alt godt sammen.
  4. Ha Snøfrisk i en bolle sammen med finhakket gressløk og lettrømme.Bland godt.