Juleskinke med Janssons fristelse

Juleskinke med Janssons fristelse
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Ikke rart våre svenske naboer elsker denne retten. Det gjør vi også!

Ingredienser

Juleskinke

  • 1 juleskinke fra SPAR
  • 0,5 dl sennep
  • 1 dl griljermel

Janssons fristelse

  • 8 poteter
  • 2 gule løk
  • 3 dl fløte
  • 3 ss dijonsennep
  • 0,5 dl ansjos
  • Hvit pepper
  • 0,5 dl griljermel

Slik gjør du

  1. Kok skinken etter anvisning på pakken. Når den er ferdig setter du ovnen på 200 °C. Ta skinken ut av posen og bre et lag med sennep på toppen. Dryss griljermel over sennepen og sett kjøttet på en rist eller i en ildfast form. Stek i midten av ovnen i ca. 30 minutter, til griljeringen har fått litt farge. Server med godt brød, sennep og Janssons fristelse!
  2. Skjær poteter i tynne strimler. Skrell løk og skjær i tynne skiver. Bland sammen fløte og sennep med væsken fra ansjosen. Smaksett med hvit pepper. Legg løk og poteter lagvis i en ildfast form. Bruk én stor eller flere små. Finhakk ansjosen og tilsett i fløteblandingen. Hell fløteblandingen over potet- og løkblandingen. Rør gjerne lett rundt med en gaffel, så ikke fisken legger seg på toppen. Strø over griljermel. Stek midt i ovnen i ca. 45 minutter på 200 °C.