Jordbærsorbet

Jordbærsorbet
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
En deilig sorbet med jordbær, mandelcrumble og hvit sjoklade.

Ingredienser

Jordbærsorbet

  • 2 kurver jordbær
  • 150 g sukker
  • 1 dl vann
  • 1 stk sitron (kun saften)

Crumble

  • 1 dl kakesmuler/brødrasp
  • 1 dl hakkede mandler
  • 4 ss brunt sukker
  • 50 g hvit sjokolade

Slik gjør du

  1. Jordbærsorbet: Bland sammen sukker, vann og jordbær i en blender eller kjøkkenmaskin.
  2. Kjør glatt og sil blandingen gjennom en grovmasket sil.
  3. Smak til med sitronsaft.
  4. Fyll blandingen i en iskremmaskin eller sett i fryseren. Om du gjør det siste, husk å røre flere ganger under innfrysningen.
  5. Crumble: Bland rasp, mandler og sukker til krønsj og fordel utover et bakepapir.
  6. Stek i ovnen i ca 15 min på 200°C.
  7. Grovhakk hvis du ønsker det.
  8. Legg mandelcrumble over sorbeten i glass.
  9. Server med høvlet hvit sjokolade på toppen.