Jordbærkrem

Jordbærkrem
12 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Dette er en lekker og smakfull sommerdessert som passer til alle anledninger.

Ingredienser

  • 50 g mandler
  • 1 kg jordbær
  • 5 stk gelatinplater
  • 2 stk egg
  • 6 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss vann kokende
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl kesam vanilje

Slik gjør du

  1. Grovhakk mandlene og del halvparten av jordbærene i små biter, resten skal benyttes til pyntingen.
  2. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
  3. Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis.
  4. Ta de bløtlagte gelatinplatene ut av vannet. Klem vannet godt ut og smelt gelatinen i det kokende vannet.
  5. Visp kremfløte til luftig krem.
  6. Bland eggedosis, krem og vaniljekesam, og rør inn smeltet gelatin under konstant omrøring. Vend de delte jordbærene inn i kremen og hell den over i en randform som rommer ca 1 l.
  7. Sett kremen kaldt og la den stivne i minimum 4 timer.
  8. Hvelv jordbærkremen over på et serveringsfat og pynt med resten av jordbærene før servering.