Italiensk pizza med sydlanske urter

Italiensk pizza med sydlanske urter
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Spekemat kan brukes på mange måter, også på en italiensk pizza!

Ingredienser

  • 5 dl hvetemel
  • 2 dl lunkent vann
  • 4 ss god olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 pose tørrgjær
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 fedd hakket hvitløk
  • 2 sjalottløk, hakket
  • 2 ss olivenolje
  • 4 ss revet basilikum
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ts sukker
  • Salt og pepper
  • 100 g ost
  • 100 g pølse med sydlanske urter
  • 0,5 pakke med ruccula-salat

Slik gjør du

  1. Ha 4 dl mel i bollen til kjøkkenmaskinen og bland i salt og gjær. Tilsett olje og vann og start maskinen. Elt deigen i 15 minutter til en glatt, elastisk deig. Tilsett eventuelt mer mel til deigen slipper bollen.
  2. Hev deigen i 30 minutter, slå den ned, for så og heve den til dobbelt størrelse neste gang. Kjevle deigen løvtynn og forstek den på 220 °c i 6 minutter.
  3. Kok sammen alle ingrediensene til tomatsausen og kok til konsistensen er som en tykk tomatsaus.
  4. Smør på et tynt lag med tomatsaus, strø på ost og stek pizzaen ferdig på 220 °c i 8 minutter.
  5. Legg på tynne skiver med pølse og dryss med ruccola.