Isostekake med mangosaus

Isostekake med mangosaus
1 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
En eksotisk kake som du kan imponere familie og venner med.

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 100 g sukker
  • 1 stk egg
  • 6 stk gelatinplater
  • 250 g kremost naturell
  • 1 stk sitron
  • 3,5 dl fruktyoghurt med melon
  • 2 stk egg
  • 150 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 3 stk mango
  • 1 ss frisk mynte

Slik gjør du

  1. Mal mandlene i en foodprosessor og bland i sukker og egg. Hell massen i en smurt eller bakepapirkledd springform (Rund kakeform, 24 cm i diameter ) og stek kaken i stekeovnen ved 160 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken på rist.
  2. La gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. 5 minutter. Rør sammen ost, sitronsaft og skall og yoghurt. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland eggedosisen i osteblandingen. Visp fløten til luftig krem. Klem vannet ut av gelatinen og smelte den i 2 ss kokende vann. Avkjøl litt. Rør gelatinoppløsningen inn i ostekremen. Bland forsiktig i den vispede kremfløten.
  3. Hell ostekremen over den avkjølte bunnen. Frys kaken i 3-4 timer.
  4. Skrell mangoene og fjern steinene. Skjær de i skiver og pynt iskaken. Den resterende mangoen kjøres i en hurtigmikser til en saus, som serveres ved siden av kaken. 
  5. Rund kakeform, 24 cm i diameter (til en kake på 12 porsjoner).
  6. Oppskrift er hentet fra melk.no