Iskake med jordbær

Iskake med jordbær
10 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Iskake med jordbær smaker både friskt og godt, og det beste av alt er at den kan lages ferdig i god tid og stå på vent i fryseren.

Ingredienser

Nøttebunn

  • 2,5 dl hasselnøtter
  • 2,5 dl melis
  • 4 stk eggehvite

Vaniljeis

  • 8 stk eggeplommer
  • 2 dl melis
  • 2 stk vaniljestang
  • 6 dl kremfløte
  • 750 gr jordbær

Slik gjør du

  1. Mal nøttene eller kjør dem i en matprosessor. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig, men godt inn i nøtteblandingen. Ha røren i formen og glatt den til. Stek kaken i en smurt springform (22-24 cm) på nederste rille ved 160 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl.
  2. Løsne nøttebunnen forsiktig fra formen, legg den på rist. Vask og tørk formen. Legg kakebunnen tilbake i formen.
  3. Pisk egg og melis til stiv eggedosis. Splitt vaniljestengene på langs, skrap ut vaniljekornene og bland inn i eggedosisen. Stivpisk kremfløten og vend inn i eggedosisen. Mos 12-15 jordbær og bland med litt sukker. Hell ca. 1/3 av kremen i formen og fordel halvparten av jordbærmosen over. Gjenta prosessen og avslutt med resten av kremen.
  4. Sett kaken i dypfryseren. Dekk den med folie når kremen er stivnet på toppen. La kaken stå i dypfryser minst 4 timer. Ta den ut av dypfryseren ca. 1/2 time før servering.
  5. Pynt iskaken med friske jordbær.
  6. Tips: Senere på sommeren kan jordbærene erstattes med bringebær.