Hvit sjokoladekake med safran

Hvit sjokoladekake med safran
10 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Denne kaken smaker fantastisk!

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 0,5 g safran
  • 150 g hvit sjokolade
  • 2 egg
  • 1,5 dl sukker
  • 2,5 dl hvetemel
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss sukker (til kremen)
  • 1 eske bringebær

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 °C. Smelt smøret i en kasserolle og ha i safran og hvit sjokolade i småbiter. Rør forsiktig til sjokoladen smelter. Bland sammen egg og sukker i en bolle. Tilsett sjokoladerøren og bland godt. Ha i mel og visp til en jevn røre. Ta en form med avtagbar kant, og pensle den med litt smør. Ha i kakerøren og stek i midten av ovnen i ca. 20 minutter. La den avkjøles på rist. Pisk sammen fløte og sukker. Pynt kaken med litt bringebær og pisket krem – og nyt !