Hveteboller med overraskelse

Hveteboller med overraskelse
16 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Alle liker boller. Her har du tips til en liten deilig overraskelse du kan fylle bollene med. Kanskje har du andre overraskelser i dine boller?

Ingredienser

  • 500 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts bakepulver
  • 100 g meierismør
  • 3,5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1 plate kokesjokolade

Slik gjør du

  1. Bland halvparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre smøret i melblandingen. Rør gjæren ut i lunken melk og tilsett melblandingen. Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast. Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
  2. Trill ut boller. Lag et hull og legg inn en sjokoladebit i hver av dem.  Dra deig over hullet og legg dem med skjøten ned på bakepapir eller smurt stekeplate. Etterhev under plast ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og stek bollene.
  3. Server bollene lunkne gjerne med vispet krem og rørte bær ved siden av.
  4. I stekeovnen ved 250 grader i ca. 10 minutter.