Hjemmelagde kjøttboller med potetmos

Hjemmelagde kjøttboller med potetmos
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Köttbullar forbinder vi med våre gode naboer i Sverige. Hva smaker vel bedre enn hjemmelagde kjøttboller? Prøv denne varianten med svinekjøttdeig, og server med tomatsaus og hjemmelaget potetmos ved siden av

Ingredienser

Hjemmelagde kjøttboller med potetmos

  • 600 g kjøttdeig av svin
  • 1 salt
  • 1 pepper
  • 1 strø kavring
  • 1 persille

Tomatsaus

  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpure
  • 1 båt hvitløk
  • 1,5 dl buljong
  • 1 ss persille

Potetmos

  • 600 g poteter
  • 2 dl melk
  • 1 ts flytende margarin
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,3 ts muskatnøtt

Slik gjør du

  1. Skrell potetene, del dem i mindre biter og kok dem møre.
  2. Bland sammen svinekjøttdeig og strøkavring i en bolle. Tilsett salt, pepper og finhakkede urter.
  3. Ha hermetiske tomater, tomatpuré, buljong, presset hvitløk og finhakket persille i en kjele. Rør om. Legg over lokk og la sausen småkoke mens du steker kjøttbollene.
  4. Form svinekjøttdeigen til små boller. Varm olje eller flytende margarin i en panne. Brun kjøttbollene raskt i stekepannen, og la dem trekke ferdig i tomatsausen.
  5. Mos potetene og rør inn varm melk og margarin. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.
  6. Server kjøttboller i tomatsaus med potetmos og frisk salat til.