Hjemmelagde hamburgerbrød

Hjemmelagde hamburgerbrød
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Hjemmelaget brød smaker alltid best!

Ingredienser

  • 2,5 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 25 gr gjær
  • 500 gr hvetemel
  • 50 gr smør, i terninger
  • vann
  • sesamfrø

Slik gjør du

  1. Ha i alle ingrediensene, unntatt smøret, i kjøkkenmaskinen og elt i ca 10 minutter på sakte til middels fart. Tilsett smør i små terninger og elt til alt smøret er eltet godt inn i deigen, ca 5-10 minutter. Øk farten underveis.
  2. Sett deigen på et lunt sted og la heve til dobbel størrelse (ca 30-60 minutter)
  3. Del deigen i 10 emner. Trill til boller som du trykker flate. La brødene etterheve i ca 30-45 minutter. Pensle brødene med lunkent vann og strø på sesamfrø. Stek dem ved ca 225 grader Celsius i 10-12 minutter. Avkjøl brødene på rist.