Helstekt svinefilet

Helstekt svinefilet
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Helstekt svinefilet med fetaost-poteter og cherrytomatsalat

Ingredienser

Svinefilet

  • 700 g indrefilet svin
  • 1 ts smør
  • 2 ss balsamico eddik
  • pepper

Fetaost-poteter

  • 8 poteter
  • 200 g fetaost
  • 1 neve fersk timian
  • 0,5 stk squash
  • 2 ss oliven uten sten
  • 2 ss olivenolje

Cherrytomatsalat

  • 1 pk cherrytomater
  • 1 stk rødløk
  • 1 pose reddikker
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 °C. Kok poteter med skall i ca 20 minutter. Varm en panne med smør. Brun kjøttet og vend det til slutt i balsamico, det gir kjøttet en nydelig smak. Kvern over grov, sort pepper og sett pannen på lav varme, ha på lokket. Vend kjøttet hvert 5. minutt.
  2. Del opp kokte poteter og squash. Ha dem i en ildfast form. Topp med smuldret fetaost og et dryss oppklippet timian. Tilsett oliven og olivenolje. Bland sammen. Stekes i ovnen i ca 10-15 minutter. Server med cherrytomater, rødløk, reddik og litt god olivenolje.