Helstekt kalkun med stuffing

Helstekt kalkun med stuffing
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Det er bare 25 år siden folk flest begynte å spise kalkun i Norge. Nå velger halvparten av oss kalkun til jul og nyttår. Dette er en veldig god og velsmakende variant med stuffing, søtpotetform og waldorfsalat

Ingredienser

Helstekt kalkun med stuffing

  • 1 kalkun
  • smør til pensling
  • paprikakrydder. salt og pepper
  • 1 stor stekepose (den største størrelsen)

Stuffing

  • 1,5 kg medisterfarse
  • 1 bx champignon skivet
  • 2 stk løk
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Begynn med å lage stuffingen. Finhakk løk og bland alle ingrediensene godt inn i farsen. Fyll kalkunen til den er helt full.
  2. Knyt sammen bena på kalkunen og knyt også en hyssing rundt hele kalkunen, slik at den ikke faller fra hverandre under stekingen.
  3. Smelt smør til å smøre kalkunen og bland inn paprikakrydder, salt og pepper. Smør først under kalkunen på den delen som skal innerst i posen. Legg kalkunen i stekeposen og smør resten. Stram igjen stekeposen og klipp noen små hull på toppen av posen.
  4. Stek kalkunen ved 160 °C i 1/2 time per kg. La kalkunen “hvile” seg litt etter at den er tatt ut av stekeovnen.
  5. Sil kraften og ha den i sausen for å få ekstra god saus.