Havrekjeks med sjokolade

Havrekjeks med sjokolade
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Hvem kan motstå havrekjeks med sjokolade? Ikke vi.

Ingredienser

  • 150 g havregryn
  • 120 g smeltet smør
  • 1 egg
  • 150 g sukker
  • 2 ss mel
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g mørk sjokolade

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 °C. Ha havregryn i en bolle og hell så over smeltet smør. La det svelle i 10 minutter. Pisk sammen egg og sukker og tilsett i havregrynblandingen. Ha i mel og bakepulver og rør godt sammen. Klikk ut røren på bakepapir med en skje, det skal bli ca. 30 kjeks. Pass på at det er godt med plass rundt hver, de renner litt utover. Stek i midten av ovnen i ca. 10 minutter. Smelt sjokolade i vannbad. Når kakene er ferdigstekte ringler du litt sjokolade over dem med en skje. Du kan også dyppe eller fylle dem med sjokolade – bruk fantasien!