Havregrynsbrød

Havregrynsbrød
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Deilig å servere hjemmebakt på frokostbordet!

Ingredienser

  • 50 g gjær
  • 1 l melk
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts salt
  • 1 dl hvetekim
  • 4 dl havregryn
  • 2 l hvetemel

Slik gjør du

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til 37 °C, hell litt over gjæren og rør ut. Hell i resten av melken sammen med olje, salt, hvetekim og havregryn. Rør godt. Ha i så mye hvetemel at deigen så vidt slipper bakebollen. Elt deigen godt. Dryss litt mel over deigen og dekk med plast. La deigen heve i ca 2 timer ved romtemperatur.
  2. Elt deigen på bakebordet. Tilsett mer mel om nødvendig. Del deigen i to like stor emner. Form til to runde sprekkfrie brød. Dryss med litt mel og legg dem på bakepapir på stekeplate. Etterhev ca 1 time. Skjær et par snitt i hvert brød med en skarp kniv.
  3. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 275 °C i ca 10 minutter. Senk varmen til 200 °C og stek ca 20 minutter. Avkjøl brødene på rist uten å dekke til. Da beholdes den gode, sprø skorpen.