Hamburger med ovnsbakt paprika og urtekrem

Hamburger med ovnsbakt paprika og urtekrem
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Lag en skikkelig hamburger fra bunnen av! Sammen med smakfullt tilbehør blir dette topp grillmat.

Ingredienser

Hamburger med ovnsbakt paprika og urtekrem

  • 600 g kjøttdeig
  • 0,5 stk finhakket liten rødløk
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 ts hakket oregano
  • 1 stk egg
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 4 dråper tabasco
  • 4 dråper worchestershiresaus
  • 4 skiver ost
  • 4 stk hamburgerbrød
  • ruccolasalat
  • 1 stk rødløk, skåret i ringer

Urtekrem

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 neve friskoregano
  • 1 neve frisk timian
  • 1 neve frisk basilikum
  • 2 stk fedd hvitløk, finhakket
  • salt
  • pepper
  • noen dråper sitronsaft

Ovnsbakt paprika

  • 2 stk røde paprika
  • 2 stk gule paprika
  • 1 stk fedd hvitløk, finhakket
  • flaksalt
  • olivenolje

Slik gjør du

  1. Bland sammen alle ingrediensene til hamburgerne. Form dem til fire baller og trykk dem flate med håndbaken. Stek dem på grillen eller i en grillpanne (vanlig stekepanne går også fint). Ha på osten et par minutter før de er ferdigstekt.
  2. Del hamburgerbrødene i to og fyll med urtekrem, salat, hamburger med ost, ovnsbakt paprika og løkskiver.
  3. Urtekrem: Finhakk urtene og bland i matyoghurten sammen med knust(bruk den flate siden av kniven) og finhakket hvitløk. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  4. Ovnsbakt paprika: Rens og del hver paprika i båter eller skiver. Legg paprikaen i et ildfast fat. Finhakk hvitløken og dryss over sammen med salt og olje. Dekk formen med aluminiumsfolie. Bak dem i ovn på 180°C, cirka 20–30 minutter til de er møre. Serveres kalde eller lune.