Hamburger med blåmuggost, bacon og italiensk tomatsaus

Hamburger med blåmuggost, bacon og italiensk tomatsaus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
En burger med saftig smak av Italia!

Ingredienser

Hamburger med blåmuggost, bacon og italiensk tomatsaus

  • 600 g karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 8 stk salatblader
  • 8 skiver bacon
  • 4 skiver blåmuggost
  • 1 rødløk
  • 4 hamburgerbrød

Marinarasaus

  • 1,5 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts chilipulver
  • 200 gr moste tomater
  • 200 gr cherrytomater
  • 1 ts fersk oregano
  • 2 ss fersk persille, hakket
  • 2 ss fersk basilikum, hakket
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Bland sammen alle ingrediensen til hamburgerne. Form dem til fire baller og trykk dem flate med håndbaken.
  2. Stek dem på grillen eller i en grillpanne (vanlig stekepanne går også fint). Legg på blåmuggost et par minutter før de er ferdigstekte.
  3. Stek bacon og legg til avrenning på kjøkkenpapir.
  4. Varm hamburgerbrødene og fyll med salat, saus, hamburger og bacon.
  5. Saus: Fres olje, hvitløk og chili. Ha i resten og la det koke til det tykner, cirka 10 minutter.