Gulrotkake

Gulrotkake
10 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Gulrotkake med spennende toppinger - velg en, eller gjør som oss: Velg begge!

Ingredienser

  • 3 dl smaksnøytral olje
  • 5 dl sukker
  • 3 egg
  • 500 g gulrøtter
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ss natron
  • 1 ts salt
  • 1 ss kanel

Ostetopping

  • 200 g smeltet smør
  • 200 g Philadelphiaost
  • 3 dl melis
  • Saft og skall fra en sitron

Chili- og honning topping

  • 1 dl honning
  • 0,5 rød chili

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180° C. Bland olje, sukker og egg. Pisk godt sammen. Rasp gulrøttene og ha dem i røren. Bland sammen alle de tørre ingrediensene og bland de deretter inn de våte.
  2. Hell røren over i en smurt kakeform, og stek i ovnen i ca. 35 minutter. Eller, lag muffins og stek dem i ca. 15 minutter. Velg selv hva slags topping du ønsker, eller bruk begge...nam!
  3. Bland sammen smør, ost og melis. Ha i saft og finrevet skall av en sitron. Sett kjølig.
  4. Finhakk chili og bland sammen med honningen. Enkelt og deilig!