Gulasj med kyllingkjøttdeig

Gulasj med kyllingkjøttdeig
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Ungarerne elsker sin lekre, røde gulasj som tradisjonelt lages med storfekjøtt. Vi har gjort en liten hverdagslig vri på oppskriften og bruker i stedet kyllingkjøttdeig.

Ingredienser

  • 60 g gule linser
  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 2 stk løk
  • 1 stk rød paprika
  • 0,5 stk purre
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ts paprikapulver
  • 0,5 ts karve
  • 2 ss olje
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 l hønsebuljong (utblandet)
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Kok linser etter anvisning på pakken.
  2. Skjær paprika i strimler, løk i terninger og purre i ringer.
  3. Fres løken i en kjele. Ha i kyllingkjøttdeig, presset hvitløk, karve og paprikapulver. Stek i et par minutter.
  4. Rør i tomatpuré og tilsett purre, paprika og buljong. La suppen trekke i 5-10 minutter. Ha i kokte linser og smak til med krydder.
  5. Server med godt brød.
  6. Oppskrift fra matprat.no