Grove knekkebrød

Grove knekkebrød
24 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Bak sunne og velsmakende knekkebrød.

Ingredienser

  • 4 dl sammalt hvete, grov
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 ts salt
  • 7 dl vann

Slik gjør du

  1. Rør sammen mel, havregryn, solsikkekjerner, linfrø, sesamfrø, salt og vann i en bolle og smør utover 3 brett med bakepapir. Vil du ha litt tykkere knekkebrød, bruker du to brett. Deigen er løs og klissete!
  2. Stek knekkebrødene i varmluftsovn på 160 °C i 25 minutter.
  3. Ta brettene ut og skjær knekkebrødene i biter. Sett brettene inn i ovnen igjen og senk temperaturen til 150 °C. Stek videre i 45-50 minutter, eller til knekkebrødene har fått en fin gyllen farge. Avkjøl på rist.
  4. Ved bruk av vanlig stekeovn stekes ett brett av gangen ved 180 °C, og så settes temperaturen ned til 170 °C .