Grove, fylte pannekaker

Grove, fylte pannekaker
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Med litt sammalt hvetemel i pannekakerøren blir det straks mer mat i pannekakene. Disse grove pannekakene er fylt med kyllingkjøttdeig og gratinert med ost. Server gjerne med en salat ved siden av.

Ingredienser

  • 1,5 dl sammalt hvete. fin
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 5 dl melk
  • 4 egg
  • 300 g kyllingkjøttdeig
  • 1 løk
  • 1 hvitløksbåt
  • 250 g frisk sjampinjong
  • 1,5 ss hvetemel
  • 1,5 dl utblandet hønsebuljong
  • salt og pepper
  • 0,5 ts chilipulver
  • 3 ss tomatpure
  • 100 g revet hvitost

Slik gjør du

  1. Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rød godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. 15 minutter.
  2. Stek kyllingkjøttdeig, finhakket løk og hvitløk. Skjær sjampinjongen i skiver, stek dem og ha dem sammen med kyllingkjøtt og løk. Dryss over hvetemel og tilsett buljong. La det koke 4-5 minutter. Smak til med salt, krydder og tomatpuré.
  3. Stek pannekaker, ikke for tynne. Legg 2-3 ss fyll på hver pannekake og rull dem sammen. Legg dem ved siden av hverandre i en smurt ildfast form. Dryss ost over.
  4. Gratiner pannekakene i stekeovnen ved 225 °C i 5-10 minutter.
  5. Server pannekakene med salat til.