Grove fiskekaker med asiatisk kålsalat

Grove fiskekaker med asiatisk kålsalat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Dette er sunn hverdagsmat med frisk smak.

Ingredienser

  • 400 g seifilet
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss potetmel
  • 1 dl melk
  • 0,3 ts malt hvit pepper
  • 2 ss purre
  • 2 ss løk
  • 1 egg
  • 1 SALAT:
  • 0,5 kinakål
  • 3 gulrot
  • 4 vårløk
  • 1 håndfull frisk koriander
  • 1 frisk grønn chili
  • 1 DRESSING:
  • 3 ss presset limesaft
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ts sukker
  • 6 ss solsikkeolje

Slik gjør du

  1. 1. Skjær fisken i mindre biter og ha den i en kjøkkenmaskin sammen med resten av ingrediensene. Kjør i 15-20 sekunder til alt er blandet, men fremdeles grovt.
  2. 2. Form til fine kaker og stek dem pent brune.
  3. 3. Lag salaten: Skjær kål i tynne strimler. Skjær gulrøttene i avlange biter. Rens og hakk vårløken. Grovhakk koriander og finhakk chili. Bland alt. Pisk alle ingrediensene til dressingen sammen og hell over salaten. La det gjerne trekke en halvtime før servering.