Grønnsaksuppe med ingefær

Grønnsaksuppe med ingefær
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Dette er en frisk og smakfull suppe som har masse smak av ingefær og friske grønnsaker.

Ingredienser

  • 1 dl grønne linser
  • 4 stk shiitake
  • 2 ts olje
  • 2 stk gulrøtter
  • 0,5 stk knutekål
  • 8 stk sukkererter
  • 1 stk pak choy
  • 1 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 4 stk vårløk
  • 150 g slangeagurk
  • 100 g reker
  • 1 dl frisk ingefær
  • 1 ss frisk gressløk

Slik gjør du

  1. Bløt linsene i kaldt vann i ca. 1 time. Sil bløtevannet fra.
  2. Rens og del soppen i to, stek dem lett i olje og la dem renne godt av.
  3. Rens gulrøtter og knutekål og skjær i tynne skiver. Rens sukkererter og snitt dem grovt opp. Grovkutt pak choy.
  4. Kok opp kyllingbuljongen, tilsett linsene og la dem koke i ca. 15 minutter. Legg i gulrøtter og knutekål og kok videre i ca. 3 minutter.
  5. Rens vårløk og snitt dem opp. Skjær agurken i tynne staver.
  6. Legg vårløk, agurkstaver og reker i suppen og gi den et godt oppkok. Smak suppen til med salt og pepper.
  7. Fordel suppen i suppeboller og dryss på løvtynne skiver av ingefær og hakket gressløk.