Grillet svinefilet med valnøtt og persillefyll med “bygotto”

Grillet svinefilet med valnøtt og persillefyll med “bygotto”
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
En mør og god svinefilet med spennende fyll!

Ingredienser

Grillet svinefilet

  • 700 g svinefilet
  • 75 g bladpersille
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss sesamolje
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl ristede nøtter (mandel og valnøtt)
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Byggotto

  • 1,3 l kyllingkraft
  • 50 g smør
  • 4 stk sjalottløk (finhakket)
  • 2 fedd hvitløk
  • 5 dl byggryn
  • 1,5 dl parmesan

Slik gjør du

  1. Bland sammen alle ingrediensene og miks med stavmikser eller blender.
  2. Stek svinefiléten i litt smør og olje til den har fått farge på alle sider. Lag ett langt snitt langsetter filéten og fyll det med persillepestoen. Surr sammen filéten med hyssing. Stekes i oven i ca 20 min på 200°C.
  3. La den hvile i 15 minutter før servering. Server med byggotto og en frisk salat.
  4. Byggotto: Finhakk løk og hvitløk. Surr det mykt i smøret.
  5. Tilsett byggryn og rør i ca. 1 minutt.
  6. Tilsett kraften, 1 dl om gangen, og la det koke inn mellom hver gang, helt til grynene er myke.
  7. Det tar ca 30 min. Dryss tilslutt over revet ost og nykvernet pepper.
  8. Får du ikke tak i hele byggryn, kan du benytte risottoris.