Grillet salat med ost

Grillet salat med ost
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Salat er sunt og smaker godt hele året. Server den som en egen rett eller som et frisk tilbehør til kjøtt og fisk.

Ingredienser

  • 1 pakke aspargestopper
  • 1 squash
  • 2 ss olivenolje
  • 225 g halloumiost eller 125 g mild fetaost
  • sitron
  • 0,5 ts soyasaus
  • 0,5 ts honning
  • 2 ts hel karve eller fennikkel
  • 1 pakke babyspinatblader

Slik gjør du

  1. Del aspargestoppene i grove biter og skjær squashen i tykke strimler på langs. Stek i en grillpanne til grønnsakene er gylne.
  2. Del halloumien i skiver og stek dem i grillpanne. Hvis du bruker fetaost skal den ikke stekes, men smuldres over de grillede grønnsakene.
  3. Rist krydderet i en varm panne. Bland olje, sitron, soyasaus, honning og krydder til en dressing og hell over grønnsakene og osten. Topp det med babyspinatbladene og server mens det fortsatt er litt varmt.