Grillet kveite med salsa verde og hvitløksbrød

Grillet kveite med salsa verde og hvitløksbrød
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Denne kveiteretten har en frisk smak av Italia.

Ingredienser

  • 4 fileter av kveite eller torsk
  • olivenolje
  • 1 stk sitron, bruk skallet og saften
  • salt og pepper
  • 200 g cherrytomater. hakket
  • 4 skiver loff
  • 2 ss smør
  • 1 fedd hvitløk
  • 30 g persilleblader, hakket
  • 30 g mynteblader, hakket
  • 30 g basilikumblader, hakket
  • 2 hvitløksfedd
  • 6 ansjosfileter. finhakk
  • 2 ss kapers, hakket
  • 1,5 ts dijonsennep
  • 1 knivsodd chilikrydder
  • 1,5 dl olivenolje
  • 1 sitron, bruk saften
  • pepper

Slik gjør du

  1. Bland sammen olivenolje, saft og skall fra sitronen, salt og pepper og gni inn fiskefiletene. Stek dem i en panne i 2-3 minutter på hver side, til de er gjennomstekt (men ikke tørre). Sett til side.
  2. Salsa verde: finhakk persille, mynte og basilikum og ha det i en bolle. Tilsett hvitløk, ansjos, kapers og sennep. Rør inn olivenolje og sitronsaft. Smak til med pepper.
  3. Rist loffskivene i smør i en grillpanne. Gni loffskivene med hvitløk. Fordel toastene på tallerkenene og legg over en fiskefilet på hver. Fordel tomater og salsa verde og servér.